Nou camp

Cada any m’agrada fer vos cinc cèntims de com han anat les collites i de si tenim alguna novetat perquè, com ja sabeu, totes les nostres conserves són fetes amb les hortalisses que conreem nosaltres mateixos.
Aquest any ha set molt plujós, i això en agricultura té avantatges i inconvenients. Tanta pluja ha significat més feina en controlar les herbes espontànies i que algun conreu, com la ceba seca, no s’hagi guardat bé i s’hagi perdut part de la producció. L’avantatge és que no vaig haver de regar cap dia i que alguns conreus, com l’api-rave, hagin anat molt bé. Els fesols també varen anar molt bé perquè varen tenir aigua durant tot el seu creixement i quan s’havien d’assecar cap allà a l’octubre, l’aixeta del cel es va tancar.
Una novetat important és que un camp que fa ja dos anys que vaig llogar, tindrà aquesta propera temporada la certificació ecològica. Aquest camp és força gran i em permetrà reestructurar la feina i deixar els camps més petits i més llunyans de casa que he manat fins ara.