Can Maia

Can Maia Verdures i conserves, una iniciativa familiar de Montserrat Miralles i Josep Saña, és una petita finca d’horta on s’elaboren conserves amb les verdures que s’hi conreen.

A Can Maia vàrem començar a conrear verdures a partir de l’any 1996 i des del 2000 a elaborar conserves, tot sota els criteris i l’aval de l’agricultura ecològica.

Som pagesos

Elaborem conserves amb les verdures que nosaltres conreem. Procurem que entre la recol·lecció i l’envasat no passi més d’un dia. Per això el nostre lema és “de l’hort al pot”

Els conreus

Conreem les hortalisses que més s’adapten al nostre territori i clima:

Fesols de Santa Pau, Cebes, Patates, Naps negres, Cols, Espinacs, Porros, Carbasses, Api-rave, Mongeta tendrá i Remolatxa.

Sempre que podem, utilitzem llavors de varietats locals o molt properes.

Els nostres conreus estan avalats pel Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (CCPAE). El nostre número d’operador és el CT 291/PE.

La terra on conreem les nostres verdures és d’origen volcànic. Aquesta terra els hi dóna un gust molt suau i dolç,

La major part de la producció s’utilitza per fer conserves, tot i què també se’n ven una part en fresc.

Els camps de casa és on fem l’horta de regadiu ja que recollim l’aigua de pluja i la guardem en cisternes.

També tenim arrendats camps on hi fem horta de secà: els fesols de Santa Pau, les patates i les cebes. Això ho podem fer perquè a la Garrotxa hi plou força i la terra volcànica reté molt bé la humitat.

Les conserves

Per a l’elaboració de les conserves només utilitzem les verdures que nosaltres conreem.

Disposem d’un obrador a amb Registre Sanitari 21.09896/CAT. La dimensió de la instal·lació fa que gran part del procés sigui manual. Les conserves que elaborem són al natural, amb esterilització per mitjà d’un petit autoclau.

En utilitzar només les nostres verdures, la producció és limitada i variable segons la collita de cada any.

Per tal de garantir la màxima qualitat gustativa de les nostres conserves, procurem que entre la recol·lecció i l’envasat no passi més d’un dia. Per això a la nostra etiqueta hi figura el lema ‘del’hort al pot’ .

També amb l’objectiu d’assolir la màxima qualitat, les verdures d’hivern la col, el nap, el porro les recol·lectem un cop ha gelat per tal que siguin més dolces, ja que amb el fred les plantes acumulen més sucres.

La producció de conserves també està avalada pel Consell Català de la Producció Agrària Ecològica.

Elaborem conserves amb les nostres verdures

Fem menjar tal com el faríem per a nosaltres