La nostra collita d’enguany

Com ja sabeu, totes les nostres conserves són fetes amb hortalisses que plantem i collim nosaltres mateixos. Per tant estem molt lligats a com ens van els conreus, i per això un any més ens agradaria fer vos en cinc cèntims.
La primavera i l’estiu han estat plujosos i suaus de temperatura, de manera que els conreus que fem més a l’engròs i en secà patates, cebes i fesols han anat molt bé. En canvi l’any passat pràcticament no en vàrem collir de fesols a l’agricultura això de l’any zero existeix , però hem tingut la sort que just acabar se la reserva de pots, ja em pogut disposar de la collita d’enguany.
Els fesols de Santa Pau d’aquest any se’ns esberlen molt. De moment ningú no sap perquè passa això, però el cas és que, a l’hora de fer les conserves, els grans que toquen el vidre queden gairebé tots oberts. Malgrat això, són fíníssims de gust.
Com que ens agrada anar provant coses noves, hem plantat fonoll i hem fet una Crema de Carbassa amb Fonoll.
Del fonoll, el que aprofitem és el bulb, que aporta poques calories i conté molta fibra. Pel que fa les vitamines, és ric en àcid fòlic (vitamina B9) i conté vitamina B3 i provitamina A, les dues antioxidants. Pel que fa a minerals, és ric en potassi, el qual participa en l’equilibri hídric de les nostres cèl·lules (www.etselquemenges.cat). Esperem que aquesta nova crema agradi tant o més que les altres.