Preguntes més freqüents

Necessites ajuda? Hem preparat aquesta pàgina perquè consultis qualsevol dubte que tinguis, aqui trobaràs una sèrie de respostes a les preguntes més freqüents que rebem dels nostres clients. Si tot i així no trobes el que estàs buscant, no et quedis amb el dubte! contacta amb nosaltres i mirarem de resoldre-ho.

On podeu trobar productes de Can Maia?

Si voleu saber a quines botigues podeu trobar productes nostres, feu-nos arribar un correu electrònic al nostre mail ‑info@canmaia.com‑ dient de quin municipi sou i quin producte busqueu. Us contestarem, indicant-vos la botiga més propera al vostre domicili.

D'on surten els ingredients dels vostres pots?

Totes les hortalisses que utilitzem les conreem nosaltres mateixos en sòls d’origen volcànic, que els hi donen un sabor suau i dolç. D’aquí el nostre lema “de l’hort al pot”.

Només comprem a altres productors aquells ingredients que no podem conrear ‑­llimones, oli d’oliva i pomes‑.

De les llimones en fem suc que afegim en alguns tipus de conserves com a conservant natural.

L’oli d’oliva verge i ecològic l’utilitzem en les cremes i en el sofregit de ceba. Prové de la Cooperativa Agrícola Sant Jaume d’Ulldemolins, a la comarca del Priorat i té la Denominació d’Origen Protegida DOP Oli de Siurana.

Les pomes les fem servir en un tipus de crema de carbassa. Provenen del fruiterar de varietats tradicionals que el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa té a la finca de Can Jordà, pràcticament a costat de casa nostre.

EL reciclatge dels pots

El vidre és un material que es pot reutilitzar i que també es pot reciclar. Nosaltres no reutilitzem pots perquè la logística de retorn seria molt complicada. En canvi el reciclatge del vidre és a l’abast de qualsevol persona, ja que en tots els pobles i ciutats podem trobar contenidors de vidre. Animem a tothom a que els utilitzi.

Quant temps duren les conserves?

A sota dels pots hi trobareu una petita etiqueta amb la identificació del lot i la data de consum preferent, que és de 5 anys a partir del moment de la seva elaboració gràcies al procés d’esterilització que s’han sotmès.

Un cop obert el pot, quant pot durar?

Un vegada obert el pot, l’heu de guardar a la nevera, on us durarà el mateix que qualsevol plat acabat de cuinar per vosaltres

El puc congelar?

Un cop obert, podeu congelar el que us quedi si veieu que no els ho acabareu en uns pocs dies.

Hem de rentar les verdures en conserva?

Un cop obert el pot de la conserva i escorregut els seu contingut, no cal rentar les verdures perquè els hi restaríem gust ja que aquestes s’han cuit directament a dins del pot, amb aigua, sal i en alguns casos, una mica de suc de llimona.

En el cas de fesols de Santa Pau, en els que el líquid queda molt espès, recomanem escalfar tot el contingut afegint una mica d’aigua fins que quedin coberts. Una vegada calents els escorreu, si és el que els voleu degustar sense líquid.

Alguna conserva té gluten?

Cap conserva vegetal de les que fem hi ha presència de gluten ni tan sols traces, de manera que són totalment aptes per a les persones celíaques.

El blat de moro de crispetes té gluten?

El blat de moro és un dels cereals sense gluten més famosos i amb més producció del món.

Tot i així alguns celíacs poden tenir una reacció adversa ja que la proteïna del blat de moro (Zeïna) pot actuar com la del blat. Si és el cas, cal tenir-ho en compte.